Jos aiot remontoida asuntoasi taloyhtiössä, tarvitset remontista piirustukset

Remontti taloyhtiössä vaatii piirustukset

Asutko taloyhtiössä, kuten kerrostalossa tai rivitalossa, ja suunnittelet remonttia? Mainiota! Saat varmasti remontilla uudemmat pinnat, viihtyisämmän kodin tai kaivattua vaihtelua.

Et kuitenkaan selviä hommasta ilman hyviä suunnitelmia ja tarkkoja piirustuksia. Sinun pitää nimittäin tehdä remontista ilmoitus taloyhtiölle, ja siihen liitteeksi tarvitaan ammattilaisen tekemä piirros suunnitelmista.

RIT:n taitava suunnitteluassistentti Heidi Perkiö tekee teknisiä piirustuksia sekä 3D-mallinnuksia taloyhtiöissä remontoijien tarpeisiin.

Taloyhtiöt tarvitsevat suunnitelmat kirjallisina

Vaatiiko yhden kevyen väliseinän purkaminen (tai rakentaminen) isännöitsijälle tai taloyhtiölle selvitystä? Entä parin keittiönkaapin lisääminen?

Kyllä vaatii. Taloyhtiöissä on tarkat säädökset siitä, että kaikkien asunnon remonttien täytyy olla kirjattuja isännöitsijäntodistukseen, jotta ne voidaan esimerkiksi myöhemmin esitellä mahdolliselle asunnon uudelle omistajalle.

Lisäksi taloyhtiötä velvoittaa vastuu esimerkiksi huoneiston rakenteista, eristeistä ja perusjärjestelmistä kuten ilmanvaihto-, vesi- ja viemärijärjestelmistä. Vastuun takia yhtiön tulee tietää remonteista ja hyväksyä ne etukäteen, jotta ne eivät vaikuta vaikkapa rakenteisiin.

Suulliset tiedonannot eivät riitä, sillä kaikki on kirjattava tarkkaan järjestelmiin.

Lue lisää vastuunjaosta esimerkiksi Kiinteistölehdestä.

Hyvä piirustus remontista auttaa myös remontoijaa

Asiantuntijan tekemä millintarkka piirros suunnitelmistasi helpottaa taloyhtiötä tai isännöitsijää ymmärtämään, mitä asunnossa aiotaan tehdä. Lisäksi se helpottaa sinua.

Piirrosten avulla pystyt nimittäin helposti kilpailuttamaan remonttifirmat.

Remonttipiirustukset tai 3D-malli (joita myös teemme) auttavat lisäksi materiaali- ja värivalinnoissa, koska niiden avulla hahmotat helpommin tilan ja voit kokeilla eri värejä.

Ja jos haluat käyttää sisustussuunnittelijaa, hänen on helppo jatkaa remonttipiirustusten pohjalta laajempaa sisustussuunnitelmaa.

Miten piirustukset remontista tehdään?

Piirroksen tekeminen vaatii käyntiä paikan päällä ja kohteen tarkkaa mittausta, joten palvelu on saatavilla RIT:n toiminta-alueella.

Toimistomme sijaitsee Vihdin Nummelassa ja pääsemme helposti mm. Karkkilaan, Pusulaan, Lohjalle, Veikkolaan, Kirkkonummelle ja Espooseen.

Mittauksen jälkeen suunnitteluassistentti tekee piirrokset. Palvelun hinta on 45 euroa + alv 24% / tunti, ja käytettävä aika riippuu remonttikohteen laajuudesta. Kannattaa kysyä lisää ja pyytää hinta-arvio.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä suoraan Heidiin: 044 512 3017, heidi.perkio@rit.fi

Esimerkki: piirustus terassin rakentamisesta rivitaloasuntoon maksaa noin 350 euroa:

Huom! Lisäksi RIT:llä tehdään ajantasapiirustuksia.

Mikä on ajantasapiirros?

Ajantasapiirros on nimensä mukaisesti piirros nykytilasta. Eli jos omakotitalon tai taloyhtiön vanhat piirustukset ovat hävinneet mutta remontti on suunnitteilla, tarvitaan piirros asunnon tai talon nykytilasta.

Otetaan esimerkiksi jo yllä mainittu terassi, jonka rakentamista kesän lähestyessä moni suunnittelee sekä rivi- että omakotitaloon.

Ennen kun terassi voidaan tehdä ja suunnitelma sille piirtää, tarvitaan usein ajantasapiirustus talon nykytilasta, jollei sellaista ole valmiina. Joissain asunnoissa on ajan saatossa tehty muutoksia, joita ei ole merkattu mihinkään, jolloin asunto eroaa paljon alkuperäisistä piirustuksista. Silloin piirustukset on hyvä päivittää ajantasaisiksi.

Entä milloin tarvitaan arkkitehti?

Jos osakkaan teettämä remontti on isompi, suunnitelma kannattaa teettää arkkitehdillä. Varsinkin jos remontti vaatii rakennuslupaa tai ylipäätään sisältää suuria muutostöitä, kuten vesipisteen siirtoa, ammattilaisen tekemä suunnitelma on pakollinen.

Lisäksi tarkat remonttisuunnitelmat helpottavat remontoijan työtä – remontoitpa itse tai tilaat rempan muualta.

Meiltä RIT:ltä saat tarvittaessa myös arkkitehdin tai rakennesuunnittelijan avuksi remonttisi täydelliseen toteutukseen.

Ota yhteyttä!

PS. Tässä vielä yläkuvan remontoidusta keittiöstä kuva ennen remonttia. Kyllä remontti kannattaa!

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA