Villa Villiina – blogi

RAKENTAJAIN INSINÖÖRITOIMISTO OY·TIISTAI 28. ELOKUU 2018

Luonnosvaiheen suunnitelmat ovat edistyneet. Arkkitehtisuunnittelua on ollut mukava tehdä, sillä lähtökohtaisesti saimme melko vapaat kädet talon ulkomuodolle ja tilaratkaisuille. Asukkaan toiveita on ollut helppo toteuttaa.

Salme vaikutti tyytyväiseltä ensimmäisiin luonnoksiin. Häneltä tuli ainoastaan pieniä muutostoiveita pohjaratkaisuun ja värimaailmaan. Julkisivuväritystä pohditaan tummanharmaan, vihertävänsävyisen harmaan ja valkoisen välillä.

Pieni tontti asetti haasteita suunnitteluun. Lähekkäin sijoittuvien talojen vuoksi oli pohdittava, kuinka pihaan saadaan yksityisyyttä. Tästä ajatuksena syntyi L-mallinen talo, jolla saadaan rajattua naapurien näköyhteys takapihalle.

Runkomateriaalin osalta ajatuksena oli ensin, että rakennuksesta tulisi kivitalo, mutta kustannusarvioiden perusteella se muodostuisi noin 30% kalliimmaksi kuin esimerkiksi pystyrunko ja levyrappaus. Siispä päätimme lähteä jatkamaan levyrappauksella.

Nyt jäädään odottamaan ensimmäistä tapaamista muiden tonttien varaajien kesken. Tapaamisessa nähdään mitä muut ovat mahdollisesti luonnostelleet, ja pohditaan yhdistäviä ulkonäkötekijöitä muiden kortteliin sijoittuvien talojen välillä.

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA