-Villa Villiina- talo on valmis!

RAKENTAJAIN INSINÖÖRITOIMISTO OY · 6.7.2020

Nummelassa, Sepänpihan kehittyvällä alueella sijaitseva Villa Villiina on nyt saatu valmiiksi. Talon ylpeä omistaja Salme Napari on aloittanut heinäkuun alussa muuton uuteen ihanaan kotiinsa. Villa Villiina on yksi Sepänpiha-projektin taloista. Se on alusta loppuun RIT-projekti: olemme vastanneet koko toteutuksesta suunnittelusta viimeisiin silauksiin.  

Kaikki alkoi syksyllä 2018, jolloin aloitimme suunnittelun. Tässä rakennusblogimme viimeisessä Villa Villiina -projektia koskevassa tekstissä kerromme, miten kaikki meni.

Ajatus uudesta kodista kehittyi kesän aikana

Taloprojekti alkoi osittain sattumalta, kun Vihdin kunnalla tiedonhallintasihteerinä työskentelevä Salme oli työnsä puolesta tutustumassa RIT:n toimintaan Sepänpihaillassa. Kyseiset illat olivat kunnan järjestämiä tilaisuuksia näyttelyalueen rakentajille. Niissä tutustuttiin eri yritysten toimintaan ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä sovittiin yhteisistä asioista.

Salme tunsi RIT:n toimitusjohtajan Pentti Hannukaisen entuudestaan ja kysyi mielenkiinnosta uuden talon hintaa. Ajatus jäi mieleen kytemään kesän ajaksi, ja syksyllä 2018 Salmesta alkoi tuntua siltä, että ideaa voisi lähteä toteuttamaan ihan tosissaan. RIT:n kanssa aloitettiin neuvottelut, ja pian projektista päästiin yhteisymmärrykseen.

”Ensimmäisessä palaverissa esitin toiveeni, ja sitten Tiina Nykänen ja Laura Talstila luonnostelivat talon. Se oli oikeastaan siinä – muutin ainoastaan teknisen tilan ja vaatehuoneen paikat”, Salme kertoo.

Salmen mukaan Sepänpiha on kiinnostava ja erilainen projekti Vihdin mittakaavassa. Se on ensimmäinen kerta, kun kunnassa on keskitetty pieniä omakotitontteja tietylle alueelle ja rakentajien kanssa on tehty paljon yhteistyötä. Kaavamääräykset olivat hyvin sallivia. Rakentajat ovat saaneet itse valita talon ja katon muodon, materiaalit ja värit.

”Alusta asti meillä oli samanlainen näkemys ja maku asioiden suhteen Tiinan ja Lauran kanssa. Kaikki oli todella helppoa”, Salme kertoo projektin alusta. ”Minun ei sen jälkeen tarvinnut tehdä mitään muuta kuin hyväksyä suunnitelmat ja maksaa laskut.”

Suunnittelimme Salmelle L-mallisen talon, jolla saatiin rajattua naapurien näköyhteys takapihalle. Runko toteutettiin käyttäen pystyrunkoa ja puuverhousta. Lämmitysmuodoksi valikoitui vesi-ilmalämpöpumppu, lisäksi talossa on vesikiertoinen lattialämmitys.

Kauniissa kodissa on rauhallinen tunnelma

Villa Villiina on omakotitalo, joka sopii hyvin 1–3 hengen käyttöön. Talossa on kaksi makuuhuonetta, olohuone, tupakeittiö, kylpyhuone, sauna, erillinen wc sekä autokatos, varasto ja tekninen tila. Talo on nimetty Salmen isoisoäidin lempinimen Villiinan, mukaan.

Sisustuksessa avainsanoja ovat olleet valoisuus, luonnonläheisyys ja harmonisuus. Väreinä on käytetty vihreää, harmaan eri sävyjä ja vaaleaa puuta. Salmen toiveesta taloprojektissa on käytetty paljon vihtiläisiä yrittäjiä. Esimerkiksi kaikki kalusteet on tilattu Villa Villiinaan Vihdin Kalustetukusta.

Salme on erityisen iloinen olohuoneen raikkaan vihreästä ilmeestä. ”Rakennusmestari Pauli Vihanto otti toiveeni huomioon ja toteutti taitavasti tehosteseinän”, hän sanoo tyytyväisenä.

Tähän asti isossa omakotitalossa asunut Salme on iloinen päästessään uuteen kotiin. ”Nykyinen taloni on yhdelle ihmiselle liian suuri”, hän kertoo. ”Uusi talo on ihana ja pihakin on sopivankokoinen. Siellä ehtii tehdä pihatöitä, mutta siihen ei kuitenkaan mene kaikki aika.”

RIT:n toimintaan Salme on ollut tyytyväinen. ”On voinut luottaa joka asiaan, mitä on sanottu ja mitä on tehty. Meidän yhteistyömme on toiminut kaikkien kanssa todella hyvin. Olen saanut sellaiset ammattilaiset sieltä käyttöön, että olen tosi onnellinen ja kiitollinen.”

Uusista pientaloasumisen ratkaisuista kiinnostuneet pääsevät tutustumaan omilta kotisohviltaan Sepänpihan taloihin. Sepänpiha Kotinäyttelyn pääteema on Pieni koti – iso elämä. Näyttely muutettiin Covid19-pandemiatilanteen vuoksi messutapahtumasta tv-ohjelmiksi ja virtuaalisiksi kierroksiksi. Ohjelmat uusintoineen esitetään syyskuussa 2020 AlfaTV-kanavalla. Tarkemmat tiedot ohjelmista ja onlinemateriaaleista julkaistaan tulevina kuukausina muun muassa verkossa, paikallislehdissä Etelä-Suomessa ja radiossa.

Villa Villiina pähkinänkuoressa:

  • Neliömäärä: kerrosala 120 m²/huoneistoala 95 m²/terassin pinta-ala 47 m²/tontin koko 431 m²
  • Huoneiden määrä: 2 mh + oh + tupakeittiö + kph + sauna ja erillinen wc, autokatos, varasto ja tekninen tila
  • Toteutuksen tyyppi: runkoelementtitoimitus, vesikatto valmiina
  • Projektin kesto: 8/2018–7 /2020
  • RIT:n palvelut, joita projekti sisälsi: koko rakennus suunnittelusta luovutukseen asti; ARK-suunnittelu, pääsuunnittelu, RAK-suunnittelu, projektinjohto ja -koordinointi, pääurakointi, vastaava työnjohtaja, kosteudenhallintakoordinaattori, työturvallisuuskoordinaattori
  • Alue/osoite: Pajuniitty, Sepänpiha, Alasinkaari 5
  • Lämmitysjärjestelmä: vesi-ilmalämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys

Lue lisää palveluistamme omakotitalon suunnitteluun ja rakentamiseen!

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA