RIT:n työntekijäesittelyssä: Tiina

Tässä elämänmakuisessa artikkelisarjassa tutustumme RIT:n mahtaviin työntekijöihin! Erilaisuus on valttimme, vaikka vedämmekin kaikki yhtä köyttä. Tällä kertaa esittelyssä rakennusarkkitehti Tiina Nykänen.

Taustatarina:

Olin rakennusarkkitehtikoulussa samalla luokalla nykyisen kollegani Laura Talstilan kanssa. Joskus toisen opiskeluvuoteni aikana olimme kahvilla, ja juttelimme. Laura kertoi, että RIT:ssa tarvittaisiin lisää suunnitteluapua ja kysyi, kiinnostaisiko minua auttaa. Sitä kautta tulin työhaastatteluun ja aloitin hommat koulun ohella vuonna 2016. Valmistuin keväällä 2018, ja sen jälkeen olen ollut RIT:ssa töissä kokopäiväisesti.

Työnkuva:

Arkkitehtisuunnittelua, pääsuunnittelua. Suunnittelen sekä uudiskohteita että korjauskohteita.

Parasta RIT:ssa:

Ehdottomasti tämä meidän työyhteisömme: mukavat ihmiset ja avulias ilmapiiri. Lisäksi se, että työtehtäviä on paljon erilaisia – työnkuva ei ole rajoittunut mihinkään tietynlaiseen suunnitteluun vaan projekteja on paljon erilaisia, pienempiä ja isompia sekä eri tyylisiä.

Vähemmän tunnettu taito:

Olen aina ollut hiukan kirjanörtti: olen lukenut aina paljon, ollut kiinnostunut historiasta ja tieteestä sekä fiktion puolella esimerkiksi rikosdekkareista. Viime aikoina olen erityisesti ollut kiinnostunut mielen ja aivojen toiminnasta. Tykkään oppia uutta ja tietää asioista. Tällä hetkellä minulla on kesken Yuval Noah Hararin kirja Sapiens: Ihmisen lyhyt historia, joka kertoo ihmisen elinkaaresta kokonaisuudessaan, apina-ajoilta lähtien. Todella kiinnostava kirja, mutta raskaslukuinen, joten läpi kahlaaminen vie aikaa.

Kun arki on hektistä ja vaatii paljon aivotyötä ja mietiskelyä, olen jo muutamien vuosien ajan myös harrastanut vastapainona pilatesta ja joogaa.

Elämänfilosofia/motto:

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Mitä muut sanovat Tiinasta:

Tarkka, haluaa tehdä työt aina viimeisen päälle.

Tunnollinen, tarkka ja taitava suunnittelija. Yhteistyö sujuu loistavasti tiimissäkin.

Tiina on erittäin älykäs, tunnollinen ja huumorintajuinen. Tiina on todella ihana työkaveri joka ymmärtää ihmisiä. Tiinalla on uskomaton tietotaito.

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA