RIT:n työntekijäesittelyssä: Tapio

Tässä elämänmakuisessa artikkelisarjassa tutustumme RIT:n mahtaviin työntekijöihin! Erilaisuus on valttimme, vaikka vedämmekin kaikki yhtä köyttä. Tällä kertaa esittelyssä rakennuttajakonsultti Tapio Vuorinen.

Taustatarina:

Alun perin olin työmaamestari, ja kymmenen vuoden jälkeen minusta tuli vastaava mestari. Vastaavana mestarina ehdin työskennellä 19 vuotta, kunnes minua kysyttiin RIT:oon töihin. Tunsin entuudestaan RIT:sta Jorman ja Teijon, jotka ovat aikaisemmin valvoneet työmaitani. Se oli Jorma, joka sitten soitti ja tarjosi töitä. Minulla oli vielä muutama kohde kesken edellisessä työssä, joten sovimme, että teen ne ensin valmiiksi. Kun Jorma soitti minulle sitten myöhemmin uudestaan, olin ehtinyt miettiä asiaa sopivasti ja tein päätöksen ottaa tarjous vastaan. Aloitin työt RIT:ssa 2 vuotta sitten toukokuussa.

Työnkuva:

RIT:ssa työnkuvaani kuuluvat lähinnä työmaavalvonnan tehtävät.

Parasta RIT:ssa:

Kuten monet muutkin ovat sanoneet, parasta on vapaus suunnitella itse työnsä. RIT:n toimitusjohtaja sanoi minulle jo alussa, että minun ei tarvitse välttämättä tulla konttorille, vaan voin tehdä kotona töitä. Tämä sopii minulle oikein hyvin. Kotona pystyn hyvin suunnittelemaan omat kierrokseni ja työmaakäyntini. Asun Helsingin Lauttasaaressa, ja lähellä on paljon työmaita, joten minulla ei mene työmatkoihin paljon aikaa, koska työmaani sijaitsevat lähinnä Helsingin ja Espoon alueella.

Vähemmän tunnettu taito:

Pelaan aktiivisesti beach volleyta. Meillä on ollut 10 vuoden ajan porukan kanssa vakiovuorot Salmisaaren liikuntakeskuksessa, jonka sisähallissa on 3 kenttää, hiekat ja 26 astetta lämmintä ympäri vuoden. Olen myös aikaisemmin pelannut lentopalloa ja valmentanut junioreita.

Tämän lisäksi olen perehtynyt valkosipuleihin. Se lähti siitä, kun sain aikanaan eräältä viljelijältä yhden kotimaisen talvivalkosipulin. Tuosta yhdestä valkosipulista kasvanutta kantaa olen pitänyt viimeisen 30 vuoden ajan yllä – ensin omakotitaloni pihassa viljellen ja muuton jälkeen kasvattamalla niitä satunnaisissa paikoissa. Nytkin minulla on noin 50 sipulia. Sato säilyy hyvin jääkaapissa.

Elämänfilosofia/motto:

Periaatteet on p:stä.

Mitä muut sanovat Tapiosta:

Rauhallinen ja tarkka ammattilainen.

Tapio tunnettiin jo aikaisemmassa työpaikassaan tiukkana ja vaativana vastaavana. Hän jalkautui aina kentälle ja työmaat olivat hyvin hoidettuja. Näistä lähtökohdista oli helppo uskoa, että myös valvojan hommat häneltä sujuisivat.

Tapio on kokenut, asiansa osaava ja tunnollinen. Hän tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa.

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA