RIT:n työntekijäesittelyssä: Jukka

Tässä elämänmakuisessa artikkelisarjassa tutustumme RIT:n mahtaviin työntekijöihin! Erilaisuus on valttimme, vaikka vedämmekin kaikki yhtä köyttä. Tällä kertaa esittelyssä työpäällikkö Jukka Stick

Taustatarina:

Rakennusalan perus- ja jatko-opinnot käyty Vihdissä ja Turussa parasta ennen aikaan, eli ysärillä. Täydennysopintoja on suoritettu viime vuosina Tampereella ja Helsingissä, koskien kiinteistövahinkoja, erilaisia tutkimuksia mittauksineen ja valvontaa. RIT on yrityksenä tuttu jo aiemmilta ajoilta, mm. oman yrityksen yhteistyön kautta alkaen 2000-luvun alkupuolelta. Melko tarkalleen viisi vuotta sitten RIT etsi erilaisiin kiinteistövahinkoihin ja vaurioihin liittyviin palveluihin työntekijää. Yhteinen sävel löytyi jo ensimmäisissä haastatteluissa, ja siirryin työntekijäksi RIT:n kirjoille.

Työnkuva:

Päivät kuluvat pääosin erilaisten vahinkoprojektien hoidon parissa, joista useimmin toistuvia ovat erilaiset kosteusvahingot ja palovahingot. Työnkuvaan kuuluvat myös erilaiset kosteuskartoitukset sekä rakenteelliset kosteusmittaukset, haitta-aine-, mikrobi- ja sisäilmatutkimukset, joita tehdään esim. suunniteltujen saneeraustöiden, vauriolöydöksien tai kiinteistökaupan johdosta. Kutakin osa-aluetta tehdään myös yksittäisenä irrallisena työnä. Toisaalta hyvin usein edellä mainitut toimet liittyvät toisiinsa erilaisissa vahinko- ja vaurioprojekteissa tai ovat seurausta ennalta-arvaamattoman tapahtuman tai löydöksen johdosta.

Parasta RIT:ssa:

Oman työn monipuolisuus ja yleisellä tasolla vapaus järjestellä ja aikatauluttaa itse työasiat tärkeysjärjestykseen.

Vähemmän tunnettu taito:

Kohtalaisen vankka urheilutausta, jonka johdosta eri liikuntamuotojen parissa kuluu aikaa edelleen. Lumettomat etelän talvet tosin hieman kiusaavat talviliikuntamahdollisuuksia esim. lumilautailun tai laskettelun suhteen, mutta toivottavasti tänäkin vuonna saadaan edes jonkinlainen kausi aikaiseksi näilläkin korkeuksilla. Osa käytetystä ajasta on hyötyliikuntaa kalastusvälineet kainalossa, ja kyseisestä puuhasta voi saada parhaimmillaan paljonkin irti. Edellä mainitut asiat katkaisevat tai nollaavat käytännössä missä tahansa muodossa hyvin tehokkaasti arjen ajatuksia ja uskon muutenkin liikunnan olevan terveydenedistäjänä sieltä parhaasta päästä.

Elämänfilosofia / motto:

Ei ole. Töissä asiat asioina.

Mitä muut sanovat Jukasta:

Hyvä organisoija.

Jukka pystyy hallinnoimaan taidokkaasti montaa hektistä työtehtävää samaan aikaan eri työmailla ja onnistuu siinä erinomaisesti. 

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA