RIT:n työntekijäesittelyssä: Jouko

Tässä elämänmakuisessa artikkelisarjassa tutustumme RIT:n mahtaviin työntekijöihin! Erilaisuus on valttimme, vaikka vedämmekin kaikki yhtä köyttä. Tällä kertaa esittelyssä rakennuttajakonsultti Jouko Ylenius.

Taustatarina:

Minulle oli jo yläasteikäisenä selvää, että rakennusala on minun juttuni. Kävimme kahden kaverini kanssa teknillisen opiston pääsykokeissa jo 9. luokan keväällä! Silloin ei vielä tärpännyt, mutta vuonna 1978, vuosi yo-kirjoitusten jälkeen pääsin Tampereen teknillisen opiston talonrakennuslinjalle. Valmistuin vuonna 1982, ja työurani alkoi seuraavana vuonna armeijan jälkeen eräässä rakennusalan yrityksessä. Tein lähes 36 vuotta töitä, kunnes kaikkien yllätykseksi irtisanouduin kesällä 2019. Lomia ja työajan lyhennysvapaita 7 viikkoa vietettyäni vanha tuttavani, useamman kohteeni työmaavalvojana toiminut Jorma Finer soitti minulle ja kertoi, että RIT:ssa tarvittiin osa-aikaista apua valvontaan. Ei tarvinnut yhtään miettiä, jotain tekemistä jo pitikin saada. Täällä sitä ollaan. Osa-aikaisuus on vaihtunut toistaiseksi täyteen työviikkoon.

Työnkuva:

Työnkuvaani kuuluu työmaavalvonta sekä nyt myös eräälle tilaajalle tehtävä konsultointi, joka on lähinnä suunnitelmien läpikäyntiä ja toteutuskelpoisuuden arviointia. Se olikin vastaavana työnjohtajana toimiessani vahvuusalueeni.

Parasta RIT:ssa:

RIT on mukava pieni ja ketterä organisaatio, johon oli uutena tulokkaanakin helppo tulla. Kaikissa asioissa on apu aina lähellä. Entinen pakkotahtisuus on vaihtunut liukuvaan työaikaan ja vapauteen suunnitella itse oma ajankäyttönsä. On ollut myös avartavaa nähdä toisten firmojen ja kollegoiden erilaisia työtapoja ja eri kohteita.

Vähemmän tunnettu taito:

Meillä on vaimoni kanssa koko ajan jotakin työtä tehtävänä. Kotona Tuusulassa on iso tontti, jolla on noin 150 vuotta vanha talo sekä ulkorakennukset, jotka on kaikki pidettävä kunnossa. Lisäksi mökillä on vanhat rakennukset huollettavana ja jotain uuttakin sinne on tehty. Kolmanneksi vielä Kangasalla on perintökiinteistö, jonka tontilta pitäisi kaataa pystyyn kuivuneita kuusia.

Rentoudumme lähtemällä lomalle mahdollisimman kauas kotoa. Sitä olemmekin harrastaneet jonkin verran aina, kun on tilaisuus siihen tullut. Tämän lisäksi teen kotiviiniä oman viiniköynnöksen rypäleistä.

Elämänfilosofia / motto:

Ei ole kuin yksi keino päästä eroon töistä: tehdä ne pois.

Toinen motto: älä jätä huomiseksi sitä, minkä voit tehdä tänään!

Mitä muut sanovat Joukosta:

Joukolla on meistä kaikista kovin työmaakokemus. Tarkkasilmäinen, osaava ja vaativa.

Asiansa osaava, luotettava ja tarkka työssään.

Jouko on rauhallinen ammattilainen.

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA