RIT:n työntekijäesittelyssä: Jorma

Tässä elämänmakuisessa artikkelisarjassa tutustumme RIT:n mahtaviin työntekijöihin! Erilaisuus on valttimme, vaikka vedämmekin kaikki yhtä köyttä. Tällä kertaa esittelyssä rakennuttajakonsultti Jorma Finer.

Taustatarina:

Olen pitkän linjan rakentaja. Aloitin kirvesmieshommista ja siirryin rakennusmestarikouluun, josta valmistuin vuonna 1980. Ennen RIT:oa olin yksinyrittäjä. Tein muun muassa Helsingissä työmaavalvontaa ja vedin projekteja, ryhmärakennuttamishankkeita, pientalo- ja omakotitalohankkeita sekä konsultoin. Olen tuntenut RIT:sta Sepon ja Teijon jo kauan – olemme kaikki vihtiläisiä rakennusalan ammattilaisia. Meillä oli yhteisprojekteja, jossa usein heistä jompikumpi oli RIT:n puolesta rakennustyömaalla valvojana samalla, kun minä olin projektin vetäjänä tai vastaavana työnjohtajana. Kerran sitten näissä yhteyksissä tapasin RIT:n toimitusjohtajan, joka kysyi, tulisinko töihin. Tämä oli neljä vuotta sitten, ja siitä lähtien olen ollut RIT:n palkkalistoilla.

Työnkuva:

Hoidan pääasiassa työmaavalvontaa. Erityisvastuualueenani on valvontakohteiden tarjousten ja sopimusten tekeminen, eli RIT:n valvojien työt kulkevat kauttani.

Parasta RIT:ssa:

Sama kuin mikä monen muunkin vastauksissa on tullut esiin: parasta on työn monipuolisuus ja etenkin vapaus suunnitella työpäivänsä itse oman aikataulunsa mukaan. 

Vähemmän tunnettu taito:

Olen entinen urheilija, kuten Teijokin. Nuorena 16–20-vuotiaana harrastin keihäänheittoa ja kuulantyöntöä, joista tuli myös kunnanmestaruuksia. Kyynärpäävamman vuoksi siirryin lentopallon pariin. Olin yksi Vihdin Lentopallo -90 ry -lentopalloseuran perustajäsenistä sekä seuran puheenjohtaja 16 vuoden ajan aina vuoteen 2006 asti. Lentopallon parissa myös valmensin junioreita.

Viime vuosien aikana olemme innostuneet vaimoni kanssa rakentamaan ja hoitamaan omaa kotipihaa. Meillä on iso tontti ja oma tuhannen neliön lampi. Varsinkin nyt koronakevään aikana on tullut puuhailtua paljon puutarhassa. Lisäksi olen vuosien varrella rakentanut itselleni sekä perheelle ja sukulaisille yhteensä 11 rakennusta, kuten omakotitaloja, kesähuvilan, autotallin ja rantasaunan. Nämä sijaitsevat kaikki kotipiirissä, siis omalla tontilla ja sen viereisillä tonteilla.

Elämänfilosofia/motto:

Tärkeimmät asiat elämässä ovat lähellä, tässä ja nyt: perhe, pienet hetket, jokainen päivä kerrallaan. Kuten presidenttikin hiljattain hyvin totesi: suomalaisten pitäisi oppia näkemään, että lähelläkin on kaunista.

Mitä muut sanovat Jormasta:

Kokenut ja tarkka valvojamme. Aina asiallinen ja pitää paperinsa hyvässä järjestyksessä.

Jorma arvostaa rehellisyyttä ja perhearvoja.

Jorma haluaa hoitaa työnsä hyvin ja paneutuu ja ottaa selvää asioista tarmokkaasti ja asiantuntevasti.

Jorma on aina viileä eikä hermostu ainakaan nopeasti!

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA