RIT:n työntekijäesittelyssä: Erkki

Artikkelisarjamme RIT:n mahtavista työntekijöistä saa jatkoa yhden artikkelin verran, koska meillä on uusi työntekijä! Erilaisuus on valttimme, vaikka vedämmekin kaikki yhtä köyttä. Nyt siis esittelyssä RIT:n porukkaan liittynyt rakennuttajakonsultti Erkki Aronen.

Taustatarina:

Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan rakennustekniikkaa Helsingin ammattikorkeakouluun, josta siirryin mukaan rakennusurakoinnin maailmaan työnjohtotehtäviin rakennusliikkeen palvelukseen. Näissä tehtävissä ehdin työskennellä yhteensä noin 19 vuotta.

Törmäsin Seppoon ja Jormaan, kun meillä oli aika iso remontti omassa taloyhtiössä, eli tutustuin heihin ja RIT:n konseptiin sitä kautta. Seppohan jää pian eläkkeelle kokonaan, joten tulin jatkamaan hänen työtään.

Aikaisemmassa työpaikassani hoidin myös uudisrakennuspuolella takuu- ja vastuuajan asioita, ja sitä kautta taloyhtiöiden kanssa toimiminen on minulle tuttua. Olen aina ollut kiinnostunut monipuolisesti eri työtehtävistä rakentamisen ja rakentamisen työnjohdon tehtävien lisäksi.

Työnkuva:

Työssäni autamme taloyhtiöitä ja yksityisiä asiakkaita heidän tarpeidensa mukaan rakennusprojektien eteenpäinviennissä. Lyhyesti kiteytettynä: kun yksityinen henkilö tai taloyhtiö haluaa aloittaa korjausrakennusurakkaa, autan löytämään työhön oikeat suunnittelijat ja yhteistyökumppanit sekä kilpailutan urakoitsijat. Työ on mielenkiintoista – kokonaisvaltaista projektinhallintaa.

Ensivaikutelma RIT:sta:

Kolmen viikon kokemuksella voin sanoa, että työ on tosi vaihtelevaa. Aikaisemmin olen ollut esimerkiksi kerrostalotyömailla, joilla saatetaan tehdä vuoden verran yhtä projektia. RIT:ssa on monta projektia samanaikaisesti työn alla. Yksityisen asiakkaan omakotitalon märkätilaremontin konsultointi voi viedä vain tunnin, mutta toisaalta taloyhtiön kattoremontti kaikkine kilpailutuksineen, päätöksentekoineen ja työprosesseineen voi viedä vuoden. Tämä tekee työstä virkistävää ja kiinnostavaa.

Työyhteisönä RIT on tiivis ja yhtenäinen; täällä puhalletaan yhteen hiileen. Kun tässä alussa on tietysti ollut paljon kysymyksiä, niin olen saanut kaikilta uusilta työkavereilta paljon apua ja vinkkejä.

Vähemmän tunnettu taito:

Vapaa-ajallani harrastan vapaaehtoistapalokuntatoimintaa. Olen ollut Vihdin VPK:n toiminnassa mukana 10-vuotiaasta lähtien.

VPK-toiminnan myötä olen innostunut opiskelemaan kaikenlaista turvallisuuteen ja ensihoitoon liittyvää hieman laveammallakin pensselillä. Opiskelen tällä hetkellä sairaanhoitajaksi monimuoto-opiskeluna. Viime keväänä sain suoritettua turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon.

Mielestäni ihmisen ei ole hyvä jäädä lepäämään laakereillaan vaan jatkaa itsensä kehittämistä.

Elämänfilosofia/motto:

#eteenpäin

Mitä muut sanovat Erkistä:

Erkki on rauhallinen ja osaava.

Erkki osallistuu aktiivisesti ja ideoimalla yhteisöllisiin toimintoihin. On mukana kunnallistasolla vaikuttamassa kuntalaisten hyvinvointiin.

Itse rauhallisuus.

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA