RIT:n työntekijäesittelyssä: Ari

Tässä elämänmakuisessa artikkelisarjassa tutustumme RIT:n mahtaviin työntekijöihin! Erilaisuus on valttimme, vaikka vedämmekin kaikki yhtä köyttä. Tällä kertaa esittelyssä rakennuttajakonsultti Ari Saarinen.

Taustatarina:

Toimin aikaisemmin Vihdin kunnan rakennuttajainsinöörinä. Silloisen työpaikan yt-neuvottelujen jälkeen sain kuulla, että minua oli kunnan yritysasiamies suositellut eteenpäin ja että RIT oli kiinnostunut palkkaamaan minut. Tulinkin sitten RIT:oon töihin viisi vuotta sitten.

Työnkuva:

Olen rakennusmestari, rakennusarkkitehti ja diplomi-insinööri eli teen laajalla rintamalla kaikkia tehtäviä. Toimin pääsuunnittelijana, arkkitehtisuunnittelijana, rakennesuunnittelijana, rakennustöiden valvojana sekä rakennuttajana. Lisäksi minulta tilataan myös asiantuntijatehtäviä, kun halutaan diplomi-insinööritasoisia lausuntoja.

Työmaavalvonnasta tykkään eniten, kun siellä saan olla neuvomassa ja auttamassa nuoria työmaamestareita. Olen paljon tekemisissä esimerkiksi isännöitsijätoimistojen kanssa ja ylipäänsä ihmisten kanssa, ja pidän siitä. Minulla on periaate, että haluan palvella nimenomaan asiakkaan parasta ja olla hänelle apuna.

Parasta RIT:ssa:

Vastaukseni on sama kuin Jormallakin, että parasta RIT:ssa on oman työn järjestämisen vapaus. Voimme toimia vähän niin kuin yrittäjät, eli voimme järjestää omat tehtävämme. Hankin myös itse asiakkaita eli minunkin kauttani tulee myös töitä, teen tarjouksia ja laadin omat aikatauluni ja hoidan omat asiakkaani. Täällä on kiva porukka ja hyviä, osaavia kollegoita, joilta saa tukea. Lisäksi RIT on vakavarainen ja hyvä firma, jossa hoidetaan asiat hyvin ja huolehditaan työntekijöistä.

Vähemmän tunnettu taito:

Isäni oli aikanaan tunnettu rakennusalan keksijä ja olen seurannut hänen jalanjäljissään. Olen keksinyt tuotteita, hakenut patentteja ja toiminut keksijäyhdistyksessä aikanani. Minua kiinnostavat kovasti innovatiivisuus ja luovat ratkaisut. Menestynein keksintöni oli paaluhattumuotti eli betonipaalun päälle tuleva erikoismuotti. Minulla oli firma, joka teki paaluhattumuotteja 1980-luvun lopulla. Patentin perusteella myin keksinnön ja firmani aikansa Suomen suurimmalle betonielementtien tuottajalle Lohja-Betonila Oy:lle toimien siellä sitten myös tuotepäällikkönä.

Elämänfilosofia/motto:

Olen uskova kristitty, joten minulle tärkein asia elämässä on Jeesus Kristus. Tärkeitä ovat tietysti myös perhe, ystävät, sukulaiset ja tietenkin asiakkaat ja työtoverit.

Mitä muut sanovat Arista:

Ari on moniosaaja ja on kokenut rakennusalan ammattilainen.

Ari on erittäin hyväntahtoinen ihminen.

Ari on kouluttautunut sekä arkkitehdiksi että diplomi-insinööriksi, jota yhdistelmää harvalla on.

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA