RIT:n työntekijäesittelyssä: Teijo

Tässä elämänmakuisessa artikkelisarjassa tutustumme RIT:n mahtaviin työntekijöihin! Erilaisuus on valttimme, vaikka vedämmekin kaikki yhtä köyttä. Tällä kertaa esittelyssä vanhempi rakennuttajakonsultti Teijo Nieminen.

Taustatarina:

Tulin RIT:oon 35 vuotta sitten. Edellisessä Nummelassa olevassa työpaikassani tehtiin rakennusmittauksia, suunnitelmia ja paljon pohjatutkimuksia. RIT tilasi meiltä työn ja toimitin silloiselle RIT:n toimitusjohtajalle hankkeen kustannusselvityksen. Aloimme jutella ja siinä yhteydessä tuli esille, että RIT haki työntekijää. Kysyin, että kelpaanko minä. Siitä se sitten lähti.

Työnkuva:

Nimikkeeni on vanhempi rakennuttajakonsultti. Tulin töihin työmaavalvontaan, mutta olen tehnyt erilaisia tehtäviä ja ollut mukana kaikenkokoisissa projekteissa. Olen esimerkiksi rakennuttanut, kilpailuttanut ja tehnyt urakkasopimuksia. Jossain vaiheessa päätin, että muut saavat rakennuttaa ja minä valvon. Olenkin tehnyt viimeiset 10 vuotta työmaavalvontaa. Tässä työssä parasta on se, että pääsen tapaamaan paljon erilaisia ihmisiä ja juttelemaan heidän kanssaan. 

Parasta RIT:ssa:

RIT:ssa on annettu työntekoon vapaus. Jos on tunnollinen ja hoitaa työnsä, kukaan ei ole vahtimassa. Voin vapaasti kulkea työmaalta toiselle ja päättää, missä tahdissa teen työni.

Vähemmän tunnettu taito:

Urheilu. Olin aikoinaan Vihdin Viestin yleisurheilujaoston puheenjohtaja ja valmensin nuorten yleisurheilua 25 vuoden ajan. Nykyään kuitenkin vain seuraan urheilua intohimoisesti. Nuorena hyppäsin kolmiloikkaa ja pituutta ja näistä lajeista aloitin nuorten valmentamisenkin. Valmensin kuitenkin sen mukaan, missä lajeissa nuoret sattuivat olemaan lahjakkaita. Seurassa kasvoi esimerkiksi aitajuoksussa, kymmenottelussa ja kuulantyönnössä menestyneitä nuoria. Nuorten sarjassa tulikin muutama Suomen mestari. Yleisurheilu on yksilölaji, mutta parhaat tulokset saavutetaan, kun treenataan yhdessä. Tärkeintä on porukka.

Elämänfilosofia/motto:
Päivä kerrallaan.

Mitä muut sanovat Teijosta:

Kokenut, mielipiteensä hyvin esiin tuova oman tiensä kulkija, joka tekee valvonnan vanhan ajan mukaisesti huomioiden nykykäytännön.

Tarkka ja tunnollinen työntekijä.

Teijon omien sanojen mukaan: hän tekee mieluiten hommat kerralla valmiiksi.

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA