RITin työntekijäesittelyssä: Suvi

Tässä elämänmakuisessa artikkelisarjassa tutustumme RITin mahtaviin työntekijöihin! Erilaisuus on valttimme, vaikka vedämmekin kaikki yhtä köyttä. Tällä kertaa esittelyssä kesätyöntekijä ja rakennusarkkitehtiopiskelija Suvi Kiviranta.

Taustatarina:

Muutin kolme vuotta sitten Kuopioon koulun perässä, eli opiskelen siellä rakennusarkkitehdiksi. Olen kuitenkin kotoisin Nummelasta. Halusin viettää kesän kotiseudulla, joten ryhdyin etsimään netistä paikallisia arkkitehtifirmoja sitä ajatellen, että pääsisin kesäksi töihin. RIT löytyi ensimmäisenä ja oli ykkösvalinta. Ajattelin, että ihanan lähellä!

Työnkuva:

Autan rakennusarkkitehti Tiinaa hänen töissään, esimerkiksi täytän lupapalvelulomakkeita ja teen talokirjoja. Olen todella tykännyt tehdä oman alan työtä. On vähän selkeytynyt sekin, minkälaista se oikeasti on. Koulussa saa ohjeet ja niiden mukaan tehdään loppuun asti, mutta oikeassa elämässä tilanne voi muuttua monta kertaa kesken tekemisen. Mielenkiintoista on myös se, kun piirtää jotain ja näkee sen sitten aikanaan valmiina – sitä odotan erityisen innolla.

Parasta RITillä:

Ihmiset tulevat hyvin toimeen keskenään. Kaikilta voi kysyä tarvittaessa apua. Ilmapiiri on lämmin. Ensimmäisenä päivänä jännitti, mutta sekin päivä päättyi rennosti ja mukavasti. Pääsin heti mukaan porukkaan.

Vähemmän tunnettu taito:

Viimeisimpänä tulee mieleen timanttimaalaukset. Koronaviruksen takia koulussa siirryttiin etäopetukseen, joten tulin lukukauden loppuajaksi kotiin Nummelaan. Koska olemme viettäneet paljon aikaa sisätiloissa, niin keksimme äidin kanssa tällaisen harrastuksen itsellemme. Timanttimaalauksessa liimataan liimapohjalle timanttihelmiä mallin mukaan, ja lopputulos on valokuvan näköinen. Tykkäämme tehdä värikkäitä eläin- ja maisemakuvia. Vielä emme ole ripustaneet mitään seinälle. Ehkä sitten, kun olemme vähän kehittyneet tässä, niin kehystämme jonkin hienomman teoksen.

Elämänfilosofia/motto:

Älä murehdi huomista vaan keskity tähän päivään

Mitä muut sanovat Suvista:

Tunnollinen, tarkka, omatoiminen

Iloinen, rauhallinen, innostuvainen ja aina ystävällinen

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA