RIT:n työntekijäesittelyssä: Seppo

Tässä elämänmakuisessa artikkelisarjassa tutustumme RIT:n mahtaviin työntekijöihin! Erilaisuus on valttimme, vaikka vedämmekin kaikki yhtä köyttä. Tällä kertaa esittelyssä vanhempi rakennuttajakonsultti Seppo Kokkonen.

Taustatarina:

Tulin RIT:oon vuonna 1987. Valmistuin vuonna 1975 rakennusinsinööriksi Porista, jossa kävin kaikki kouluni ja muutin tämän jälkeen Vihtiin työn perässä. Silloisessa työpaikassa ollut työkaverini lähti jossain vaiheessa RIT:oon töihin. Asuimme samassa taloyhtiössä ja hän vinkkasi, että RIT:ssa olisi töitä tarjolla, joten päätin vaihtaa työpaikkaa. Tänne oli hyvä jäädä.

Työnkuva:

Tulin aikoinani työmaavalvontaan. Sen jälkeen työnkuva on laajentunut – työni on sisältänyt niin valvojan kuin rakennuttajakonsultinkin työtä, siis esimerkiksi erilaisia tarkastuksia, lausuntoja ja jonkin verran kiinteistöjen kuntoarvioita. Kun minulle tuli tarpeeksi ikää, vaihdoin Helsinkiin suuntautuvat työmatkat toimistotyöksi Nummelan konttorissa ja samalla tilaajat muuttuivat. Olen tehnyt nyt taloyhtiöille ja isännöitsijöille konsulttihommia, kilpailuttanut urakoita, kuten ikkuna-, katto- ja julkisivuremontteja. Olen myös pientaloprojekteissa vastaavana ja pääsuunnittelijana.

Parasta RIT:ssa:

Työ on monipuolista ja jokainen päivä on erilainen. Asiakkaat vaihtuvat, ja jokaisella on oma tapansa toimia. On niin monta eri alaa, missä voi olla mukana. Myös tietokoneen äärellä tehtävä työ tuo vaihtelua. Olen ollut jo joitakin vuosia eläkkeellä, mutta teen edelleen töitä, koska se on mahdollista ja koska viihdyn täällä.

Vähemmän tunnettu taito:

Eläkkeelle jäätyäni kiinnostuin valokuvaamisesta. Se on sellainen taito, että siihen pitää paneutua – oppimista on vielä. Kamerana minulla on Nikonin D-70. Luonto ja maisemakuvat ovat tietenkin hienoja, mutta tykkään ottaa kuvia myös ränsistyneistä tai vanhoista taloista. Tavoitteena on tehdä jonkinlainen kuvakirja niistä. Aikaisemmin olen tehnyt muutamia kuvakirjoja esimerkiksi häistä sekä Heinjärven rannalla olevasta kesämökistäni ennen vanhaan ja nykypäivänä.

Elämänfilosofia/motto:

Kuimää? (= ”Miksi minä?” Porin murteella.)

Mitä muut sanovat Seposta:

Toimiston ”isähahmo”, auttavainen ja lempeä.

Seppo on toimistomme herrasmies. Sepon kokemus ja kontaktit paikallisiin asukkaisiin ovat korvaamattomia. 

Hän on ammattitaitoinen, järkevä, sympaattinen, ystävällinen.

JAA UUTINEN

MUITA UUTISIA